росіяни перетворили мобілізацію в ОРДЛО на рабство, людей відправляють на забій - розвідка

росіяни перетворили мобілізацію в ОРДЛО на рабство, людей відправляють на забій - розвідка

Укрінформ
Примусова мобілізація в ОРДЛО фактично перетворилася на рабство, людей відправляють у прямому сенсі на забій.

Про це заявив представник Головного розвідувального управління МОУ Андрій Юсов, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ГУР.

“Ми яскраво бачимо політику ставлення росіян і російської федерації до мешканців ОРДЛО як до людей нижчого ґатунку. Поки в росії триває прихована мобілізація, де намагаються когось мотивувати грошима, стимулювати якимись примарними виплатами чи агітувати з ідейною метою, через пропагандистські канали, то в ОРДЛО все просто. Там немає ніякої агітації, там просто людей на вулицях загрібають", - заявив Юсов.

За його словами, є інформація, що в Луганську нещодавно відбулася нарада представників окупаційної "адміністрації" з підприємствами, на якій було доведено, що найближчим часом необхідно мобілізувати ще 8 тисяч чоловіків віком до 60 років. "Безумовно, це колосальна цифра", - зазначив Юсов.

Читайте також: росіяни проводять тотальну примусову мобілізацію на захоплених територіях - Маляр

Він зауважив, що це робиться для того, щоб поповнити втрати, відновити боєздатність частин. Передусім ідеться про так званий 2 армійський корпус.

"Від самого початку мешканців ОРДЛО – навіть тих, хто має російські паспорти – використовували як гарматне м’ясо для розвідки боєм. Погано навчених і з поганою амуніцією їх кидали на важкі ділянки фронту. Натомість із росіянами обходилися зовсім по-іншому", - заявив Юсов.

Читайте також: Облави на підприємствах і посеред вулиць: в ОРДЛО - нова хвиля примусової мобілізації

При цьому, за словами представника розвідки, можливості "якоїсь громадської думки чи громадського спротиву" в ОРДЛО немає.

За його словами, це примусова мобілізація в найгіршій і найогиднішій своїй формі, що змушує людей чинити тихий опір. "Підприємства буквально ховають кваліфікованих співробітників, без яких не можуть працювати. Матері ховають своїх дітей і чоловіків, розуміючи, що на них чекає вірна смерть в цій путінській війні проти України. Тим не менш, каральна путінська окупаційна машина працює, і людей силоміць забирають, навіть зупиняючи на перехрестях та витягуючи з власних авто", - зазначив Юсов.

Читайте також: Через примусову мобілізацію шахти Луганщини опинились на межі закриття - Гайдай

Він також повідомив, що мобілізаційна кампанія на території самої росії й у тимчасово окупованому Криму незадовільна.

"Єдине місце, де вони (загарбники - ред.) можуть швидко, без будь-яких побоювань, без будь-яких озирань на громадську думку поповнювати живою силою особовий склад, – це, власне, ОРДЛО. Жодних громадянських прав і свобод там немає, жодні закони там не діють. Тому найбільш брутальна мобілізаційна кампанія відбувається саме там. Це навіть не мобілізація, це просто рабство. Людей відправляють у прямому сенсі на забій. Це – геноцид”, – наголосив Юсов.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 13 серпня ліквідували близько 43 тисяч 400 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-