Фонд гарантування вкладів продає активи банку «Земельний капітал»

Фонд гарантування вкладів продає активи банку «Земельний капітал»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставляє на продаж права вимоги за кредитними договорами, які перебувають на балансі банку «Земельний капітал» із початковою ціною лоту 24,07 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ФГВФО.

«05 вересня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами юридичної особи, основним видом діяльності якої є виробництво неметалевих мінеральних виробів, та дебіторська заборгованість. Активи перебувають на балансі АТ «КБ «Земельний Капітал», що нині ліквідується Фондом гарантування вкладів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що права вимоги за трьома кредитними договорами виставляються одним лотом із початковою ціною 24,07 млн грн - такою є загальна заборгованість за цими договорами.

У заставі перебувають: нежитлові будівлі загальною площею 9 153,2 кв. м та виробниче обладнання; виробнича база загальною площею 483,1 кв.м. Об'єкти розташовані у Хмельницькій області.

Торги відбудуться за «голландською» моделлю аукціону. Участь у них можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальника і поручителя за кредитом, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Читайте також: Фонд гарантування почав виплату коштів вкладникам Мегабанку

Як повідомлялося, «Земельний Капітал» став сотою установою, що перейшла під управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у результаті визнання її 11 серпня 2021 року неплатоспроможною.

Національний банк 9 вересня 2021 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «КБ «Земельний Капітал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-