Близько 70% систем ЖКГ готові до опалювального сезону

Близько 70% систем ЖКГ готові до опалювального сезону

Укрінформ
Близько 70% мереж та інших об'єктів системи житлово-комунального господарства вже готові до опалювального сезону.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Вже ми виходимо на показник, близький до 70% підготовки мереж та систем ЖКГ. Все йде за планом там, де це можливо, - у тих громадах, які не постраждали", - сказав Чернишов.

Він уточнив, що в громадах, які постраждали через російську агресію, розпочато відновлення об'єктів теплокомуненерго. Міністр також нагадав, що опалювальний сезон розпочинається близько 15 жовтня з урахуванням погодних умов.

Читайте також: У Києві готуються до опалювального сезону - перевіряють електричне обладнання та мережі

Як повідомлялося, в Україні вже відремонтовано 141 об'єкт теплопостачання. Загалом, за даними Мінрегіону, на 1 липня через повномасштабну російську агресію було уражено 345 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 336 котелень (324 пошкоджено і 12 зруйновано), 8 ТЕЦ (4 зруйновано і 4 пошкоджено) та пошкоджено 1 ТЕС.

Кабмін 13 липня виділив 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та спрямував 286 млн грн з резервного фонду на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-