Зі Львова до літнього табору в Польщі вирушили 300 українських пластунів

Зі Львова до літнього табору в Польщі вирушили 300 українських пластунів

Фото
Укрінформ
Близько 300 вихованців Національної скаутської організації «Пласт» вирушили зі Львова до літнього табору у Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Цьогоріч понад 1 500 дітей мали змогу поїхати таборувати за кордон. <...> Сьогодні до дружньої Польщі поїхали не лише пластуни з Львівщини, а й з інших областей країни», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зі Львова до літнього табору у Польщі вирушили 300 юних пластунів / Фото: Львівська ОВА

Серед мандрівників - діти з Львівської, Київської, Харківської, Одеської та інших областей.

Щорічно виховники Пласту організовують табори для дітей з усіх куточків України. Кількість таких таборів сягає близько 100, до них залучають понад 5 000 вихованців Пласту. Вони дають дітям змогу розвиватися на засадах національно-патріотичного виховання, любові до України.

Читайте також: Президент про нагороджених дітей з нагоди Дня молоді: Не у кожного дорослого це є у біографії

Пласт цього року зміг організувати та провести 35 таборів за кордоном, зокрема у Словаччині, Німеччині. Місце для проведення таборів Пласту в Польщі допомогли організувати польські скаути.

«Під час таборування діти облаштовуватимуть свій побут як забажають. Вони власноруч готуватимуть для себе страви, пратимуть свої речі, в’язатимуть таборові споруди і навчатимуться жити у взаємодії з природою. Це важливо для того, аби діти вчилися бути самостійними, вміли співіснувати з іншими дітками. Для них це хороший спосіб вийти із зони комфорту», – поділилась т. в. о. директора Львівського обласного Пластового центру Ольга Приходько.

Читайте також: Львівський п’ятикласник продає квас, аби допомогти ЗСУ

Як відомо, Пласт - українська скаутська організація, мета якої - сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Пласт є неполітичною та позаконфесійною організацією. Пласт був створений у 1911 році, невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 році, а вже 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу.

Пласт в Україні об’єднує близько 10 тисяч членів різного віку і таким чином є найбільшою скаутською організацією України.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-