Ворог не має успіхів на фронті, але небезпека обстрілів зберігається - радник глави МВС

Ворог не має успіхів на фронті, але небезпека обстрілів зберігається - радник глави МВС

Укрінформ
росіяни не мають наразі успіхів на лінії фронту, кількість прильотів з їхнього боку загалом зменшилася, але при цьому небезпека обстрілів все ще зберігається.

Про це у ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що ворог не має успіхів по лінії фронту, але він, звичайно, у тому числі, для того, щоб певним чином, скажімо так, прикрити свою певну оперативну базу, то він має прикривати це певним вогнем. Тому знову ж таки, ми постійно про це кажемо, що, будь ласка, не нехтуйте, у тому числі, повітряною тривогою, бо ворог буде продовжувати обстріли», - наголосив Смірнов.

За його словами, у росіян наразі запаси, зокрема, ракет дальнього радіусу дії, зменшуються, і це відчула вся країна, тому що набагато менше стало «прилітати».

«Ми це точно помітили, - у порівнянні з місяцем чи двома тому, але небезпека все ще зберігається, у тому числі, і на північному кордоні. Так само це стосується околиць Чернігівщини, Сумщини, бо ворог періодично обстрілює. І ми маємо також не забувати, що за 35-40 км від кордону з білоруссю знаходяться «Іскандери», - сказав представник МВС.

Щодо можливого входження білорусі у війну він зазначив, що ймовірність цього наразі є маленькою, але небезпека обстрілів все ж таки зберігається.

«Ми бачимо, що за останні десь 3-4 тижні ситуація докорінно не міняється (на фронті – ред.), успіхів у ворога немає. Хоча він звичайно, старається проводити певні штурмові дії як на сході країни, так і на півдні», - заявив Смірнов.

Він також висловив думку, що найближчим часом основна концентрація росіян буде саме на півдні України, тому що ворог стягнув туди досить велику кількість своїх військових – за його словами, за різними даними, взагалі до 60% всіх своїх оперативних військ, які у нього є наразі в Україні.

Читайте також: Армія рф за добу обстріляла вісім областей України - зведення ВЦА

Як повідомлялося, 10 серпня Смірнов заявив, що небезпека входження білорусі у війну проти України є мінімальною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-