Пентагон спершу підтвердив, що по аеродрому в Криму вдарила Україна, потім - виправив повідомлення

Пентагон спершу підтвердив, що по аеродрому в Криму вдарила Україна, потім - виправив повідомлення

Оновлено
Укрінформ
У Пентагоні спершу підтвердили, що саме Україна з власної зброї вдарила по російській авіабазі поблизу міста Саки в окупованому Криму. Проте згодом повідомлення виправили і прибрали в ньому згадку про відповідальність України.

Про це йдеться на сайті Міноборони США, передає Укрінформ.

У повідомленні Пентагону з'явилась примітка, що допис відредагували, щоб «виправити неточний опис коментарів високопоставленого чиновника оборони щодо вибухів на російській авіабазі».

Зокрема, прибрали згадку про відповідальність України за атаку на авіабазу в Криму, а також слова про можливості зброї, з якої могли стріляти, і те, що США не постачали такі снаряди.

У новій редакції заява має такий вигляд: «Сполучені Штати не знають, що спричинило вибухи, сказав чиновник. Зрозуміло лише те, що вони завдали значної шкоди російським літакам і боєприпасам, які використовувалися для нападу на Україну».

Читайте також: росія втратила в Україні щонайменше 90 літаків та гелікоптерів - канадська розвідка

Напередодні свої підрахунки втрат на авіабазі у Криму оприлюднили в Міноборони Британії. Там зазначили, що ліквідовані щонайменше 5 винищувальних бомбардувальників Су-24 та 3 багатоцільових винищувачі Су-30.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна "влада" Криму підтвердила вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки, де розташована російська військова база. міноборони рф заявило, що на аеродромі "сталася детонація авіаційних боєприпасів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-