Оперативна ситуація на фронті російсько-української війни

Оперативна ситуація на фронті російсько-української війни

Укрінформ
11 серпня, 14:30 - брифінг на тему: “Оперативна ситуація на фронті російсько-української війни”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ганна Маляр - заступниця міністра оборони України; Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ; Олексій Надточий - начальник оперативного управління Головного управління НГУ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Повної інформації щодо загиблих в Оленівці немає, росія не надає ії - Маляр

Повної інформації щодо загиблих у колонії в смт Оленівка українських військовополонених немає, росія не надає до неї доступу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"На сьогодні немає достеменної інформації, хто саме і в якій кількості загинули в Оленівці. Оскільки російська федерація не дає доступу до цієї інформації попри звернення України до міжнародних організацій, які могли б в цій ситуації допомогти. Встановлення наразі триває", - сказала Маляр.

Стосовно звільнення захисників Маріуполя, Маляр нагадала, що 144 особи були звільнені і повернуті в Україну.

Заступниця міністра наголосила, що наразі триває робота зі звільнення українських військових і громадян, які були переміщені з "Азовсталі".

"Що стосується тих осіб, які ще знаходяться на тимчасово окупованій території, Україна проводить роботу, яку і проводила, щодо поверення цих людей в Україну. Цю інфомацію, цю ситуацію багато хто використовує з різними цілями, але ми з вами повинні опиратися на факти", - сказала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Україна поінформувала членів Ради Безпеки ООН про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

У рф тривають репресії стосовно керівного складу російських військ – Генштаб ЗСУ

У росії тривають репресивні заходи стосовно найвищого та старшого офіцерського складу збройних сил росії через провали стратегічних планів у війні з Україною.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Тривають репресивні заходи стосовно вищого та старшого офіцерського складу збройних сил росії через провали стратегічних планів на українському напрямку. За наявними даними, міністр оборони рф шойгу та начальник генштабу рф генерал герасимов залишаються на посадах виключно для запобігання дискредитації вищого військового керівництва. Близько 30-40% генералів та офіцерів, які брали участь в плануванні спецоперації, відсторонені від виконання своїх обов'язків та перебувають під слідством", - сказав Громов.

Він також зазначив, що агресор продовжує вживати заходів із поповнення втрат та комплектування своїх резервів. При цьому переважна більшість особового складу, що формується, складається з так званих добровольців (60%) та військовослужбовців, які вже брали участь у бойових діях на території України (40%).

Громов додав, що на тимчасово окупованій території Луганської області триває примусова мобілізація населення.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 11 серпня ліквідували близько 43 тисяч російських загарбників.

У Генштабі не підтвердили причетність ЗСУ до вибухів на території білоруської Зябровки

Кожен український захисник мріяв би знищити ворога та отримати за це нагороду, однак щодо вибухів у районі білоруського аеродрому Зябровка Генштаб ЗСУ володіє лише тою інформацією, яку оприлюднили міністерства оборони білорусі та росії.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«Так, дійсно на аеродромі «Зябровка» були вибухи. Напередодні були подібні вибухи на аеродромі Саки. Звичайно, що кожен військовослужбовець ЗСУ, кожен підрозділ мав би на меті, намагався би «зірочку» за збитий прималювати собі. Але на даний час ми маємо лише ті факти, які коментують міністерство оборони білорусі і міністерство оборони росії», - наголосив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 10 на 11 серпня у районі білоруського аеродрому Зябровка пролунали вибухи. За інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн", спалахи та вибухи пролунали в районі Зябровки близько 00:30.

У липні повідомлялось, що аеродром Зябровка, який розташований у Гомельській області білорусі, повністю контролюється росіянами і там облаштовувалась російська військова база. На території аеродрому перебував ракетний дивізіон ракетного комплексу "Іскандер – М" та дивізіон С-400".

У порівнянні з минулим тижнем, ворог удвічі збільшив кількість авіаційних ударів - Генштаб ЗСУ

У порівнянні з минулим тижнем, противник вдвічі збільшив кількість авіаційних ударів по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"У порівнянні з минулим тижнем, агресор вдвічі збільшив кількість авіаційних ударів по позиціях наших військ, а також по цивільній інфраструктурі. При цьому бойові літаки та вертольоти противника уникають заходити в зону дії нашої протиповітряної оборони. Тому результативність цих ударів є низька", - сказав Громов.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 11 серпня ліквідували близько 43 тисяч російських загарбників.

Близько 13 тис. білорусів погодились воювати проти України – Генштаб ЗСУ

До 13 тисяч білоруських військових погодились брати участь у війні проти України.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"За наявними даними, росія продовжує втягувати білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 000 осіб з числа діючих та колишніх військовослужбовців підрозділів білорусі підписали згоду на участь у війні проти України. Основний мотив - матеріально-фінансовий. Ніякої ідеологічної складової немає", - сказав Громов.

Він зазначив, що агресор запрошує на білоруські полігони іноземців. Зокрема, 3 серпня на аеродром Мочулище (Мінська область) прибули перші іноземні команди від рф, Вʼєтнаму, Узбекистану, Камеруну, Лаосу, Таджикистану, Киргизстану, Сирії та Малі. Вже 8 серпня було відмічено команду особового складу рязанського училища, додав Громов.

"Все це проводиться для створення картинки так званого міжнародного військового співробітництва агресора. В "армійських міжнародних іграх-2022", проведення яких заплановано з 13 по 21 серпня, передбачена участь представників 37 країн. Неможливо знати дійсну мету проведення так званих ігор на території білорусі. Задамо питання: чому ж ці ігри не проводити на розпіареному полігоні Алабіно? Чому ці ігри повинні проводитись безпосередньо напередодні Дня Незалежності України? За деякими оцінками, не виключено проведення в цей час диверсій з навмисними жертвами серед іноземців для звинувачення України", - додав Громов.

Як повідомлялося, з території білорусі зберігається загроза обстрілів України, у Мінську розпочато проведення зборів тероборони із залученням військовозобов’язаних запасу.

Розвідники Нацгвардії знищили склад росіян з боєприпасами

Розвідники Національної гвардії України за тиждень знищили склад росіян з боєприпасами.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий.

«Під час проведення повітряної розвідки у визначеному районі розвідники НГУ виявили район зосередження підрозділу спецпризначення рф і склад боєприпасів до артилерійської системи. Організувавши взаємодію з артилерійськими підрозділами та коригування їхнього вогню, у короткий термін цілі були знищені», - сказав він.

Надточий також зазначив, що нацгвардійці продовжують брати участь у веденні оборонної операції у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому операційних районах та стабілізаційних діях, зокрема, у Львівському, Карпатському, Буковинському, Подільському операційних районах.

Також військові частини Нацгвардії беруть участь у стримуванні наступу противника у районах Харкова, Слов’янська і Сіверська, обороні Кривого Рогу, Миколаєва, Запоріжжя.

Як повідомлялося, на Київщині нацгвардійці витягли із водойм два вертольоти рф та 11 російських бойових машин.

Нацгвардійці наразі несуть службу на 182 блокпостах

Військовослужбовці Національної гвардії України (НГУ) наразі продовжують виконувати спеціальні завдання на 182 блокпостах у 13 областях України.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий.

«Національна гвардія України у взаємодії з Нацполіцією України і військовою службою правопорядку у ЗСУ, продовжує цілодобове виконання спецзавдань на 182 блокпостах у 13 областях України, з них 35 – по Києву», - сказав представник НГУ.

За його словами, нацгвардійцями за тиждень було затримано за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень 1524 особи, вилучено вісім одиниць вогнепальної та дві одиниці - холодної зброї, п'ять гранат.

У свою чергу Надточий зазначив, що усього з початку повномасштабного вторгнення рф силами і засобами Національної гвардії України при виконанні завдань на блокпостах було затримано більше 25 тисяч осіб, з них 392 – за підозрою у причетності до ДРГ противника, та вилучено 154 одиниці вогнепальної зброї і більше 15 тисяч набоїв до них.

Окремо він уточнив, що силами і засобами НГУ з початку вторгнення рф в Україну було вилучено 218 одиниць холодної зброї, 101 гранату, чотиригранатомети, 22 кілограми вибухівки, шість протитанкових мін, 22 артснаряди.

Як повідомлялося, 28 липня Надточий поінформував, що строковик Нацгвардії збив уже сім ворожих повітряних цілей.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-