Європа не стомиться підтримувати Україну до самої перемоги – фон дер Ляйен

Європа не стомиться підтримувати Україну до самої перемоги – фон дер Ляйен

Укрінформ
Європа стоятиме поруч з Україною стільки, скільки потрібно, і не стомиться, поки Україна не переможе ворога.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у відеозверненні до українського парламенту в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Декілька днів тому, на День Конституції, ви, пане Президенте Зеленський, сказали, що ваша перемога вже недалеко. Безперечно, путінське військо і далі вбиває ваших братів і сестер, вони і далі окуповують вашу землю, крадуть ваше зерно і руйнують ваші міста. Ви обороняєтеся дуже сміливо. Європа стоятиме за Україну стільки, скільки потрібно. Ми не спочиватимемо, поки ви не переможете ворога”, - сказала фон дер Ляйєн.

Вона зазначила, що отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу здавалося неймовірним ще п’ять місяців тому.

“Сьогодні ми маємо нагоду відсвяткувати цей історичний момент – перемогу того руху, який розпочався вісім років тому на Майдані. Ви рішуче обрали демократію, життя у правовладді, і цей вибір Україна зробила сама для себе, для власного добра”, - акцентувала голова Єврокомісії.

Читайте також: Посилення підтримки України у протидії росії стало ключовою темою саміту НАТО - ОП

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-