США офіційно визнали дії росіян в Україні воєнним злочином – Блінкен

США офіційно визнали дії росіян в Україні воєнним злочином – Блінкен

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів Америки на підставі аналізу зібраних фактів визнав дії російської федерації в Україні воєнним злочином. 

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Сьогодні я можу оголосити, що на підставі наявної у нас інформації уряд США вважає, що російські війська вчинили воєнні злочини в Україні», - заявив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що ця позиція ґрунтується на ретельному аналізі доступної інформації з офіційних і розвідувальних джерел.

Також Блінкен наголосив, що уряд США продовжить відстежувати всі повідомлення про воєнні злочини рф та ділитися зібраною інформацією із союзниками, партнерами та міжнародними установами й організаціями.

«Ми прагнемо добитися відповідальності, використовуючи всі доступні інструменти, включно з кримінальним переслідуванням», - підкреслив держсекретар США.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну. Водночас росія заявила, що не виконуватиме рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-