Резніков зустрівся з представниками Європарламенту

Резніков зустрівся з представниками Європарламенту

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков обговорив із делегацією представників Європейського парламенту безпекову ситуацію в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України. 

Зазначається, що у вівторок Резніков провів зустріч з делегацією представників Європарламенту на чолі з головою Комітету із закордонних справ Девідом Макаллістером та головою Підкомітету з питань безпеки та оборони Наталі Луазо у рамках їхнього візиту до України.

Під час зустрічі сторони обговорили низку питань, у тому числі безпекову обстановку у регіоні, а також подальші перспективи співробітництва України з ЄС в оборонній та військовій сферах.

Резніков подякував представникам держав Європейського Союзу за незмінну підтримку України і допомогу у стримуванні збройної агресії Російської Федерації, за засудження окупації територій України (частин Донецької і Луганської областей та АР Крим і м. Севастополь) та допомогу у реалізації завдань оборонної реформи.

Міністр зазначив, що відносини з ЄС у сфері безпеки і оборони мають для Міністерства оборони та Збройних сил України особливе значення.

«Хочу вас запевнити, що незважаючи на виклики та загрози, залишаються наші цінності, залишаються наші плани, вони прописані в Конституції України. Зокрема і європейська інтеграція. Це є наш пріоритет. Його ми дотримуємось і у Міністерстві оборони. Я дуже вдячний, що у вашій особі ми отримуємо значну підтримку. У тому числі, у протистоянні збройній агресії Російської Федерації. Я добре розумію вашу місію, ваші можливості і ще раз повторюю, що у нас великі сподівання на вашу подальшу підтримку», - зазначив Резніков.

Він наголосив, що Міноборони активно підтримує та розширює діалог з ЄС за всіма напрямами і на всіх рівнях, зокрема у рамках заходів Спільної політики з безпеки та оборони ЄС, і готове долучитися до співробітництва з ЄС у форматі Саміту з питань оборони.

Читайте також: Євродепутатка: Під час візиту ми побачили, що українці не хочуть війни, але готові до відсічі

«Нам дуже подобається розвиток ідеї Саміту з питань оборони, який входить до проєкту Східного партнерства. Тому, як міністр оборони, готовий із задоволенням брати участь у цьому заході», - заявив Резніков.

Наприкінці зустрічі Макаллістер і Луазо висловили свою солідарність з українським народом від імені всіх членів делегації Європарламенту та запевнили у своїй подальшій підтримці України.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого Прем’єр-міністрДенис Шмигаль провів зустріч із делегацією Європейського парламенту, під час якої обговорили економічні, енергетичні та безпекові питання.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-