Росія готувала спецоперацію «під чужим прапором» для вторгнення в Україну - Пентагон

Росія готувала спецоперацію «під чужим прапором» для вторгнення в Україну - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати мають достовірні дані про підготовку Росією спецоперації «під чужим прапором», яка мала створити привід для військового вторгнення в Україну.

Про це заявив 14 січня речник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Вона (Росія – ред.) заздалегідь підготувала групу диверсантів для проведення того, що ми називаємо операцією під чужим прапором - операцією, яка має виглядати як напад на них чи російськомовних громадян в Україні, щоби мати привід для вторгнення», – заявив представник Пентагону.

Читайте також: Кібератака на Україну: СБУ розслідує причетність російських спецслужб

У Білому домі у п’ятницю також заявили, що, за перехопленими повідомленнями, Росія створювала можливості для того, аби сфабрикувати привід для вторгнення, зокрема шляхом диверсійної діяльності та інформаційних операцій. При цьому в РФ планували звинуватити Україну в "підготовці нападу" на сили РФ в окупованих регіонах.

Поширену американськими ЗМІ інформацію з цього приводу вже прокоментували у Кремлі. Зокрема, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує РБК, заявив: «Досі всі ці заяви мали голослівний характер і нічим не були підтверджені».

Читайте також: Nord Stream 2 має бути поставлений на паузу, поки Росія оточує Україну – Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, напередодні радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліаван заявив, що розвідка США опрацьовує інформацію про підготовку з боку РФ до фабрикування приводу для вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-