Зеленський пропонує провести у Києві саміт лідерів України, Азербайджану і Туреччини

Зеленський пропонує провести у Києві саміт лідерів України, Азербайджану і Туреччини

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запропонував провести в Києві у лютому 2022 року саміт за участю лідерів Азербайджану й Туреччини.

Про це він зазначив під час зустрічі з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Брюсселі, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави Української держави

Зеленський нагадав, що в лютому 2022-го відзначатиметься 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном і Туреччиною.

“З огляду на це Президент запропонував провести в лютому в Києві саміт за участю лідерів трьох держав”, - поінформували в ОП.

Зеленський також акцентував увагу на транспортно-логістичному потенціалі співпраці між країнами, зокрема на необхідності активізації роботи для реалізації транзиту вантажів за маршрутом Європа – Кавказ – Азія з використанням залізничного та морського транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 15-16 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де візьме участь у шостому саміті Східного партнерства.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відвідає Україну на початку 2022 року.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-