Світові столиці розробляють заходи, здатні «зробити боляче» економіці РФ – Кулеба

Світові столиці розробляють заходи, здатні «зробити боляче» економіці РФ – Кулеба

Укрінформ
У низці країн розробляють посилення санкцій щодо РФ, зокрема економічних.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС зауважив, що за останній час тональність сигналів міжнародної спільноти у бік Кремля стала значно жорсткішою. Євросоюз, НАТО, США, Канада, Велика Британія, Франція, Німеччина, Швеція, країни Балтії, Польща та низка інших партнерів уже підтримали Україну та застерегли Росію від ескалації.

“У низці світових столиць розробляються конкретні економічні заходи, які здатні зробити боляче російській економіці та гаманцям російських багатіїв. Україна паралельно отримує нове посилення обороноспроможності, нове озброєння для нашої армії”, - наголосив Кулеба.

На думку глави української дипломатії, Кремль піднімає ставки у всьому регіоні та прагне загалом підірвати безпекову архітектуру, яка склалася в Європі після завершення холодної війни: “Можна сказати, взяти реванш за поразку, яка сталася 30 років тому”.

“Україна разом з партнерами укріплює регіональну безпеку та готується у разі ескалації російської агресії виступити єдиним фронтом”, - заявив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Брюсселя провів перемовини з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини. Вони запевнили, що широкомасштабна операція проти України матиме для Росії надзвичайно тяжкі наслідки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що ситуація щодо ймовірної активізації воєнних дій проти України перебуває на постійному контролі. За його словами, ситуація на кордоні України з РФ через скупчення російських військ "напружена, але ознак наступу ми не бачимо".

За інформацією Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує "висока ймовірність" дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ після того, як Москва зосередила біля кордону з Україною понад 90 тис. військових.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України, та не виключив нападу з боку РФ наприкінці січня – початку лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-