Україна готова допустити міжнародні організації до затриманого російського бойовика – МЗС

Україна готова допустити міжнародні організації до затриманого російського бойовика – МЗС

Укрінформ
Україна готова надати міжнародним організаціям, зокрема Міжнародному комітету Червоного Хреста, допуск до члена збройного формування Російської Федерації Андрія Косяка.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, наданому Укрінформу.

"Міжнародна спільнота має побачити, кого Росія направляє воювати проти українського народу. Затримання Косяка під час виконання розвідувальної операції та його задокументована участь в бойових діях вкотре ілюструє відповідальність РФ за ведення міжнародного збройного конфлікту на території нашої держави", - зазначив Ніколенко.

Він повідомив, що Міністерство закордонних справ України також доручило посольствам за кордоном детально поінформувати іноземні уряди про докази російської агресії та грубі порушення Росією домовленостей лідерів Нормандського формату.

Читайте також: У МЗС здивовані, чому Росію так пізно зацікавила доля бойовика Косяка

Речник МЗС нагадав, що член збройного формування РФ нині перебуває під вартою за постановою Сєвєродонецького міського суду Луганської області. Йому повідомили підозру в участі у незаконних збройних формуваннях за частиною 2 статті 260 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова 19 жовтня заявила про затримання в Україні громадянина Росії Косяка і закликала українську сторону повідомити про його місцеперебування і забезпечити до нього доступ російських консульських представників.

Читайте також: РФ офіційно визнала участь росіян у збройному конфлікті на сході - Україна в ТКГ

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі повідомила, що 13 жовтня озброєні особи з пов'язками Спільного центру з контролю та координації під приводом розмінування здійснювали розвідку залишених Збройними силами України позицій поблизу Золотого, українські бійці затримали бойовика – громадянина Росії Андрія Косяка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-