У Берліні вважають за доцільне проведення зустрічі у нормандському форматі

У Берліні вважають за доцільне проведення зустрічі у нормандському форматі

Укрінформ
У Берліні вважають за доцільне проведення зустрічі у нормандському форматі на вищому рівні.

Про це заявив у середу в Берліні речник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Така зустріч має сенс, тому що, по-перше, ми всі не хочемо миритися з тим, що процес реалізації Мінських заходів все ще відстає, реально гальмує. По-друге, це має сенс, оскільки є речі, які можливо просунути на рівні міністрів закордонних справ, які наразі не просуваються на рівні радників. Це була воля трьох президентів і канцлера, які говорили по телефону в понеділок, щоб спробувати просунутися вперед на цьому рівні», - сказав Зайберт, маючи на увазі телефонні розмови канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Еманюєля Макрона спочатку з Президентом України Володимиром Зеленським, а потім – з російським президентом Володимиром Путіним.

Читайте також: Україна у ТКГ закликала Росію припинити блокування пункту пропуску у Станиці

Результатом телефонних дзвінків, за словами представника німецького уряду, стало те, що спочатку має відбутися зустріч на рівні чотирьох міністрів закордонних справ - Німеччини, Франції, України та Росії, - незабаром. Це результат телефонного дзвінка між канцлером і президентом Макроном і президентом Путіним. Звісно, ​​Україна також була проінформована про це, - уточнив Зайберт. Він зазначив, що на цій зустрічі голів МЗС необхідно буде побачити та визначитися, «чи може існувати основа для, можливо, наступної зустрічі глав держав та урядів, чи її можна опрацювати чи ні».

Що стосується можливої дати та місця зустрічей – міністрів і лідерів – у Берліні конкретно нічого поки сказати не можуть.

Зайберт додав, що «зрештою, між Німеччиною та Францією існує повна згода щодо вимоги реалізації Мінських угод та резолюцій Паризького саміту 2019 року по -справжньому всеосяжно і повно».

Нагадаємо, відповідні телефонні дзвінки відбулися минулого понеділка. При цьому в розмові з Путіним західні учасники Четвірки наголосили на необхідності проведення саміту формату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-