Зеленський - про окуповані території: Не можна паспортизувати українські серця

Зеленський - про окуповані території: Не можна паспортизувати українські серця

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна бореться за людей, які нині перебувають на тимчасово окупованій території Криму, Донеччини й Луганщини, і вважає, що вони обов’язково повернуться.

Про це він заявив у промові на урочистостях з нагоди 30-ї річниці проголошення незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми боремось за своїх людей там, бо можна тимчасово окупувати територію, але неможливо окупувати любов людей до України. Можна створити безвихідь і змусити отримувати паспорти, але не можна паспортизувати їхні українські серця", — підкреслив Зеленський.

Президент переконаний, що деякі люди на сході України і в Криму бояться про це сказати, але, за його словами, це не значить, що вони бояться про це думати.

"Вони повернуться, бо ми — родина, і єдине, що може нас розділяти, — це щедро накритий стіл, де ми разом обов’язково піднімемо тост за те, що ми стали сильною країною", — наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський: Ми - молода країна з тисячолітньою історією

За його словами, у державі робиться багато речей вперше, щоб Україна була великою країною.

“Ми робимо багато речей вперше, щоб час, коли Україна була великою країною, був не останнім, і щоб часи, коли Крим і Донбас не були окуповані, також не були останніми", - сказав Зеленський.

За словами Президента, сильна країна не чекає, що хтось вирішить її проблеми, а проводить “Кримську платформу”, де збирає 46 держав.

Зеленський також наголосив, що приділяє багато часу тому, щоб українці повірили в себе у майбутньому і разом будували спільну державу.

“Що таке сильна країна? Країна, яка амбітно мріє та рішуче діє. Яка не боїться слова “вперше”. Тому вперше за 30 років “Антонов” будує для держави три літаки. Для армії цьогоріч будуються нові танки. Сильна країна відроджує Воєнно-морський флот, воєнно-морські бази і будує корвет”, - зазначив Президент.

Читайте також: «Україна повертатиме те, що належить їй» – Зеленський виступив зі святковою промовою

На переконання Зеленського, коли Україна стане сильною, їй не потрібно буде просити запрошення на вступ до ЄС - про це проситимуть її.

Як повідомляв Укрінформ, цього року в межах відзначення 30-річчя незалежності України відбуваються святкові заходи по всій країні, які розпочалися 22 серпня і триватимуть до 24 серпня. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-