Зеленський зустрівся з Прем'єром Грузії – про що говорили

Зеленський зустрівся з Прем'єром Грузії – про що говорили

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, який перебуває в Україні з триденним візитом.

Про це повідомляє сайт Президента, передає Укрінформ.

Глава держави висловив подяку за послідовну й чітку позицію Грузії з підтримки територіальної цілісності України, а також запевнив у подальшій непохитній підтримці братнього грузинського народу у відстоюванні суверенітету Грузії.

Зеленський високо оцінив потужну підтримку з боку дружньої країни ініціативи «Кримська платформа» та подякував Гарібашвілі за особисту участь у інавгураційному саміті цього нового формату з деокупації півострова.

Президент України та Прем’єр-міністр Грузії відзначили високу динаміку українсько-грузинського діалогу щодо поглиблення стратегічного партнерства між двома державами. Сторони домовилися провести перше засідання Стратегічної ради високого рівня.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанням безпекової ситуації та відзначили важливість посилення співпраці у протидії викликам у сфері безпеки в Чорноморському регіоні.

Читайте також: Зеленський - про ситуацію на сході України: Поки відсутній прогрес, тиск на РФ має зберігатися

Зеленський та Гарібашвілі також обговорили поглиблення взаємодії у межах формату «Асоційованого тріо» у контексті реалізації євроатлантичних прагнень України та Грузії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-