Зеленський – про зброю для України: Ми знаємо, як Німеччина могла б допомогти

Зеленський – про зброю для України: Ми знаємо, як Німеччина могла б допомогти

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжує сподіватися на надання зброї Німеччиною і знає, в яких напрямах можлива допомога.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Також ми зверталися щодо постачання зброї до німецького уряду і дійсно отримували, у тому чи іншому вигляді, відмову», - сказав Зеленський.

Він додав, що у рамках навчань Європа, у тому числі й Німеччина, підтримують Україну.

«Але нам потрібні дуже предметні речі. І ми знаємо, в яких напрямах Німеччина могла би нас підтримати. І ми на це ще дуже розраховуємо і очікуємо», - додав Президент.

Водночас глава держави поінформував, що згідно з домовленостями і у рамках співпраці з НАТО українська сторона очікує на снайперські гвинтівки, «багато речей, крім флоту і військових катерів, які ми хотіли б отримати від наших партнерів».

Разом із тим Зеленський зауважив, що під час розмови віч-на-віч з канцлером Німеччини ця тема не порушувалася, але не виключив її обговорення під час ланчу.

Своєю чергою Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, відповідаючи на запитання журналістів, зазначила, що вона «детально не займалася цим питанням».

«Щодо постачання зброї наша позиція досить чітка, але є ще кооперація в рамках НАТО, є спільні засідання Україна-НАТО. Німеччина є частиною Альянсу, і коли йдеться про навчання, про підтримку, ми готові. Але я не привезла жодних конкретних пропозицій», - зазначила Меркель.

Читайте також: Відмова Німеччини постачати озброєння Україні є політичним рішеннямКулеба

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у неділю перебуває в Україні.

Зеленський та Меркель попереднього разу зустрічалися 12 липня в ході офіційного візиту Президента України до Німеччини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-