Посол Німеччини – про реформи в Україні: Лише законів недостатньо, треба їх втілювати у життя

Посол Німеччини – про реформи в Україні: Лише законів недостатньо, треба їх втілювати у життя

Укрінформ
Важливим завданням України на сьогодні є втілення реформ.

Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю НВ, передає Укрінформ.

За її словами, сьогоднішню Україну ні в чому неможливо порівняти з тією Україною, яку Фельдгузен застала ще у дев’яностих – «стільки змін, стільки прогресу».

Однак, на думку посла ФРН, окремі кроки реформування все ще можуть здаватися важкими і виглядати незначними. Тому потрібно бути терплячим стосовно багатьох питань, адже вони потребують часу.

«Чи то земельна реформа, чи боротьба з корупцією, чи то децентралізація, чи то судова реформа: Україна подолала вражаючий шлях після Революції гідності. Завдання зараз - втілити ці реформи у життя. Недостатньо тільки ухвалювати закони. Восени чекає багато викликів: законодавче завершення реформи децентралізації, подальша інтенсивна робота над судовою реформою чи реформа СБУ», - зауважила дипломатка.

При цьому вона підкреслила, що Україна давно вже має свого найважливішого контролера - активне громадянське суспільство, яке критично та конструктивно супроводжує дії уряду та парламенту.

Також посол Німеччини в Україні наголосила на важливості таких заходів, як майбутній Київський саміт перших леді та джентльменів, організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

«Подружжя провідних політиків спроможні розкривати важливість власних тем. І вони можуть діяти трохи вільніше, в той час, коли їхні партнери у кожній промові повинні дотримуватися «великих правил» політики», - сказала посол.

Читайте також: Політичний фокус нині зосереджений на Україні, тому РФ позиційно програла – посол ФРН

За словами Фельдгузен, в центрі уваги саміту перебуватимуть питання охорони здоров’я, освіти та рівних можливостей.

«Загалом, звичайно, в Україні основна увага зосереджена на особливо значущих темах. Існує небезпека того, що не тільки українське суспільство, а й міжнародне співтовариство почне миритися з ситуацією. Щоб цього не сталося, слід знову і знову підкреслювати людську трагедію конфлікту: становище мирного населення біля лінії розмежування, мінування багатьох територій, становище внутрішньо переміщених осіб, які втратили свою батьківщину», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

У саміті також візьмуть участь світові експерти та представники міжнародних організацій.

Основними темами зустрічі будуть охорона здоров'я, освіта, рівні можливості в нових умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-