У Зеленського прокоментували заяву Резнікова про розміщення в Україні американської ППО

У Зеленського прокоментували заяву Резнікова про розміщення в Україні американської ППО

Укрінформ
Прессекретар Президента Сергій Никифоров висловив думку, що заяву віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова про можливість розгортання на території України сил Протиповітряної оборони (ППО) і розміщення американських підрозділів слід трактувати як гіпотетичний варіант у контексті посилення нацбезпеки.

Про це речник глави держави сказав на брифінгу 11 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що цю заяву пана Резнікова слід трактувати не як намір, а як гіпотетичну можливість або гіпотетичний варіант щодо зміцнення безпеки в Україні - це не те, що Україна всерйоз розраховує найближчим часом вдатися до запрошення американців і встановлення військових баз", - сказав Никифоров.

Він додав, що це питання залежить також від консенсусу в українському суспільстві, бажання самого НАТО і "від готовності прийняти той факт, що будь-які кроки в цьому напрямку сильно роздратують нашого північного сусіда".

"Тому це, я думаю, просто розмірковування про те, як нам посилити нашу безпеку - безпеку в Україні, безпеку в регіоні", - сказав прессекретар.

Читайте також: РФ провела стрільби у Чорному морівипустила ракету «Вулкан», здатну нести ядерний заряд

Водночас на запитання, чи планує Президент порушувати це питання під час поїздки до Вашингтона і на зустрічі з американським керівництвом, Никифоров відповів: "Якщо таке питання порушується, ми повідомимо вам, я маю на увазі, під час переговорів, повідомимо пост-фактум".

Як повідомлялося, Резніков під час зустрічі у США з керівником американського фонду «Джеймстаун» Гленом Говардом 10 серпня заявив, що Україна занепокоєна намірами Російської Федерації розмістити ядерну зброю на тимчасово окупованому Кримському півострові, а також наголосив на необхідності посилення безпеки в Україні. За його словами, "важливим є розширити безпековий пакет для України. У першу чергу – завдяки розгортанню сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів".

6 липня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявляла, що Росія розмістила в окупованому Криму потенційні носії ядерної зброї і активно розбудовує інфраструктуру для неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-