Кабмін планує затвердити програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом

Кабмін планує затвердити програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 11 серпня має намір затвердити Державну економічну програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій на період до 2025 року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціював це питання міністр енергетики Герман Галущенко.

Урядовці також можуть ухвалити рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо платної послуги з надання доступу до інтернету та телефонного зв’язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, узятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Читайте також: Укртелеком продає вишки мобільного зв`язку

Планується також розгляд питання про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи дозвільних документів.

У порядку денному стоїть і питання про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству юстиції для розвитку інформаційної інфраструктури сфери юстиції.

Читайте також: Дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, збільшать соцдопомогу

Кабмін має намір внести зміни до порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а також урегулювати деякі питання страхових виплат, передбачених статтею 39 Закону “Про захист населення від інфекційних хвороб”, та деякі питання організації харчування у закладах спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання.

Урядовці планують погодити низку законопроєктів, які згодом внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, це зміни до деяких законодавчих актів щодо розмежування повноважень між центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері цивільного захисту, та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту”. Йдеться також про зміни до Закону “Про фізичну культуру і спорт” та до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей у зв’язку з утворенням Національної соціальної сервісної служби та її територіальних органів.

Уряд також планує погодити два проєкти указів Президента - про призначення державних стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту та для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їхніх тренерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-