Хочуть з'ясувати причини бездіяльності: РНБО вислухає голову Держекоінспекції

Хочуть з'ясувати причини бездіяльності: РНБО вислухає голову Держекоінспекції

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони планує заслухати голову Державної екологічної інспекції на найближчому засіданні.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Краматорську Донецької області, передає кореспондент Укрінформу.

"Президент Володимир Зеленський зробив акцент на бездіяльності нашої екологічної служби. Він вважає, що на найближчому засіданні ми будемо заслуховувати голову цієї служби", - сказав Данілов.

Читайте також: Мапу засмічених річок Закарпаття створюють за участю Національного космічного центру

За його словами, РНБО хоче з'ясувати причини бездіяльності служби при розв'язанні проблеми, зокрема, басейну річки Інгулець. Також Данілов звернув увагу на те, що одними з найбільших забруднювачів води є водоканали.

Крім того, РНБО розглянула питання якості питної води. Данілов повідомив, що у кожній громаді має вестися публічний моніторинг стану води.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді затвердити державну цільову програму "Питна вода" на період 2022-2026 років. Метою програми є забезпечення населених пунктів якісним централізованим водопостачанням, доведення якості питної води до встановлених нормативів, будівництво інфраструктури, яка забезпечує водопостачання та контроль якості води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-