Україна і Лівія поновлюють роботу міжурядової комісії після 11 років перерви

Україна і Лівія поновлюють роботу міжурядової комісії після 11 років перерви

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба домовився з главою уряду Держави Лівія Абдульхамідом Дбейбою найближчим часом відновити роботу Міжурядової українсько-лівійської двосторонньої комісії з питань співробітництва після 11 років перерви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України. 

Під час телефонної розмови Кулеба наголосив, що Україна послідовно виступає за збереження територіальної цілісності та суверенітету Лівії, а також цілковито підтримує Уряд національної єдності та бажає успіху його зусиллям.

У свою чергу, Абдульхамід Дбейба позитивно відзначив високий фаховий рівень українських працівників сфери охорони здоров’я, які працюють в Лівії.

Кулеба звернувся до глави лівійського уряду з проханням максимально сприяти українським медикам у їхній професійній діяльності, забезпеченні трудових прав та безпеки.

Читайте також: Лівія зацікавлена у поставках соняшникової олії та інших продуктів з України

Сторони також домовилися активізувати політичний діалог між Україною та Лівією та обмінялися запрошеннями здійснити візити.

У МЗС зазначили, що у 2020 році обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Лівією становив 371,3 млн доларів. Товарообіг за результатами перших п'яти місяців 2021 року склав 124,4 млн доларів.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька і повірений у справах Держави Лівія в Україні Бенісса Адел обговорили розширення співпраці та збільшення товарообігу між Лівією та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-