Україна обговорює дату поїздки Кулеби та Єрмака до Вашингтона із Білим домом і Держдепом

Україна обговорює дату поїздки Кулеби та Єрмака до Вашингтона із Білим домом і Держдепом

Укрінформ
Дата поїздки до Вашингтона міністра закордонних справ та керівника Офісу Президента для підготовки візиту Глави Української держави Володимира Зеленського до США наразі опрацьовується з Білим домом і Державним департаментом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на онлайн-брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Зараз опрацьовується конкретна дата візиту (глави МЗС Дмитра Кулеби і керівника ОПУ Андрія Єрмака до Вашингтона. – ред.) з Білим домом і Державним департаментом США . На порядку денному буде підготовка зустрічей Президента і конкретно підготовка домовленостей президентів», - сказав Кулеба.

Читайте також: США підтвердили дату зустрічі Байдена із Зеленським у Білому домі 30 серпня

Він додав, що українська і американська сторони прагнуть, щоб візит Президента Зеленського до Вашингтона був не церемоніальним, а мав конкретні результати.

«Для цього потрібно, як і в будь якій роботі буває, поїхати і політично щось проштовхнути, десь підтягнути, десь пришвидшити, щоб вийти на конкретні результати. Часу насправді залишилося не так багато, але уряд активно працює над підготовкою домовленостей президентів», - запевнив очільник МЗС.

Кулеба поінформував, що цей процес особисто координує Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. «Є дуже амбітні плани, амбітні проєкти, тому, власне, про те, щоб перетворити плани і проєкти на конкретні домовленості ми й будемо говорити у Вашингтоні», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до Києва радника Державного департаменту США Дерека Шолле було досягнуто домовленості, що найближчим часом керівник Офісу Глави Української держави та очільник МЗС відвідають Вашингтон задля обговорення змістового наповнення візиту Президента України до Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-