Шуфрич за два роки наговорив у Раді майже 16 годин — ОПОРА

Шуфрич за два роки наговорив у Раді майже 16 годин — ОПОРА

Укрінформ
За два роки роботи Верховної Ради дев'ятого скликання найбільше в парламенті виступав член фракції «Опозиційна платформа – за життя» Нестор Шуфрич, наговоривши загалом майже 16 годин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«Парламентарій, який найбільше виступав, загалом наговорив майже 16 годин. Цим депутатом виявився Нестор Шуфрич, який входить до “Опозиційної платформи - За життя”. Політик загалом виступав протягом 15 годин та 50 хвилин. Другим за цим показником став ще один депутат з “ОПЗЖ” Олександр Колтунович. Тривалість його виступів становить 10 годин та 27 хвилин», - ідеться у повідомленні.

Третє та четверте місця посіли депутати від фракції “Батьківщина” Вадим Івченко та Сергій Власенко. Перший виступав 8 годин 59 хвилин, другий - 8 годин та 34 хвилини. На п'ятому місці – депутат від “Європейської солідарності” Ніна Южаніна. Вона виступала 8 годин 15 хвилин.

Серед парламентських фракцій найчастіше в Раді виступали депутати “Слуги народу” та “ОПЗЖ”. Саме ці політичні сили мають найбільше представництво в парламенті. Далі йдуть фракції ВО “Батьківщина”, “Європейська солідарність” та “Голос”, а також групи “Довіра” і “Партія «За майбутнє»" На останньому місці - позафракційні.

Читайте також: ОПОРА: За два роки 62% підтриманих у Раді законопроєктів — президентські

Серед парламентаріїв, які виступали, найменше говорили Володимир Іванов (“Слуга народу”) – 3 секунди, Віталій Данілов (“Батьківщина”), Володимир Крейденко (“Слуга народу”) та Микола Кириченко (“Слуга народу”) – по 4 секунди. У всіх випадках вони передавали слово своїм колегам.

Читайте також: Комітет ВР пропонує позбавити «депутатських» виплат за липень 73 парламентаріїв

Як зазначають в ОПОРІ, за 2 роки в парламенті слово брали 383 депутати. Серед лідерів за кількістю виступів перебувають представники опозиційних партій. Вони використовують трибуну для критики дій влади. Така стратегія не суперечить регламенту. Виступи депутат може використовувати для донесення власної позиції до інших парламентаріїв, висловлення пропозиції чи незгоди з питань, які розглядаються у парламенті тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-