Трансатлантичні партнери твердо стоять на боці України - МЗС Німеччини

Трансатлантичні партнери твердо стоять на боці України - МЗС Німеччини

Укрінформ
Німеччина та США підтримають Україну на шляху до більшої незалежності та членства в європейській енергетичній архітектурі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, коментуючи «Спільну декларацію США та Німеччини на підтримку України, європейської енергетичної безпеки та кліматичних цілей», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Добре, що ми зі США знову змогли разом переслідувати наші спільні цілі та переконання в тому, що стосується Росії та енергетичної політики, і змогли узгодити конструктивні рішення щодо «Північного потоку-2», - заявив Маас.

Читайте також: Німеччина введе санкції, якщо Росія використає Nord Stream 2 проти України - Bloomberg

Трансатлантичні партнери, підкреслив дипломат, твердо стоять на боці України. Конкретно це означає, за словами міністра, що Берлін і Вашингтон будуть працювати над забезпеченням транзиту газу через Україну протягом наступного десятиліття.

Читайте також: Німеччина обіцяє підтримати енергетичний перехід України

Одночасно вони будуть активно підтримувати українську економіку у використанні відновлюваних джерел енергії, щоб Україна стала більш стійкою та незалежною, важливою опорою зеленої європейської енергетичної архітектури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-