Мішель запропонував країнам «Асоційованого тріо» позмагатися у реформах

Мішель запропонував країнам «Асоційованого тріо» позмагатися у реформах

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель наголосив на важливості реформ для України, Грузії й Молдови - та запропонував їм визначити конкурентні ключові показники на цьому шляху.

Про це Мішель заявив під час міжнародної конференції у Батумі в ході виступу на сесії «Три держави – один вибір: Грузія, Молдова й Україна у русі», повідомляє Укрінформ.

Повна трансляція виступу європейського керівника оприлюднена на мультимедійному порталі ЄС.

«Ми вітаємо ініціативу «Тріо», яка має на меті посилити координацію між асоційованими партнерами та ЄС, що може сприяти обміну кращим досвідом у реформах та імплементації ширшого порядку денного заради майбутнього кожної з країн… Дозвольте мені зробити одну пропозицію. Чому б не визначити певні конкурентні віхи у ключових реформах? Це могло б надати додатковий імпульс у реформах, збільшити взаємну підтримку серед партнерів і допомогти їм досягти якомога ближчих зв’язків з ЄС», - сказав президент Європейської ради.

Читайте також: Шарль Мішель: ЄС буде надійним партнером для «Асоційованого тріо»

Він зауважив, що сьогоднішня зустріч лідерів України Грузії та Молдови є важливою віхою, що свідчить про особливі зв’язки, які поєднують ЄС з його асоційованими партнерами.

«Я переконаний, що «Східне партнерство» є локомотивом для трансформації, для заможності та зростання. Воно є потужним символом відкритості, взаємної довіри та співробітництва. Протягом усього одного покоління незалежності дистанція між вашими суспільствами і ЄС скоротилася безпрецедентно. ЄС був і залишається вашим найвідданішим партнером у досягненні більшої демократії, стабільності та заможності, і передусім, блага для народів ваших країн», - наголосив Мішель.

Читайте також: Зеленський обговорив з Мішелем підготовку до саміту Україна – ЄС

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Батумі відбулася зустріч лідерів країн «Асоційованого тріо» - України, Грузії і Молдови, за участі президента Європейської ради Шарля Мішеля.

У декларації за підсумками зустрічі сторони зазначили, що вступ до Європейського Союзу є метою, яка об’єднує три держави. Європейська інтеграція не має альтернативи для «Асоційованого тріо», і ніхто не зможе вплинути на цей вибір.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-