Зеленський обговорив з Мішелем підготовку до саміту Україна – ЄС

Зеленський обговорив з Мішелем підготовку до саміту Україна – ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем обговорили підготовку Саміту Україна – Європейський Союз, який заплановано на жовтень цього року.

Як передає Укрінформ, зустріч відбулась під час робочого візиту Президента Зеленського до Грузії, повідомляється на сайті глави держави

На початку розмови Президент України подякував Президенту Європейської ради за підтримку в проведенні першої зустрічі в форматі «ЄС + Асоційоване тріо» (Україна, Грузія, Молдова) на найвищому рівні та готовність сприяти подальшому зближенню асоційованих партнерів з Європейським Союзом.

Читайте також: Зеленський запропонував Мішелю розглянути у Єврораді перспективу «Асоційованого тріо»

«Дуже важливо, що ви були присутні на цій зустрічі. Наші народи заслуговують на європейську перспективу, враховуючи, зокрема те, що обсяг зобов’язань наших трьох держав за угодами про асоціацію можна порівняти із зобов’язаннями нинішніх країн – кандидатів на членство в ЄС», – зазначив глава держави.

Зеленський запропонував розглянути низку ініціатив для розвитку практичної співпраці між державами «Асоційованого тріо» та ЄС, які мали б користь як для громадян, так і для бізнесу.

Читайте також: Шарль Мішель: ЄС буде надійним партнером для «Асоційованого тріо»

Зокрема, це стосується реалізації спільних інфраструктурних проєктів, взаємодії у сфері транспорту, енергетики, охорони здоров’я, безпеки та оборони, цифрового ринку й торгівлі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський у понеділок, 19 липня, перебуває з робочим візитом у Грузії.

Сьогодні у Батумі відбулася зустріч лідерів країн Асоційованого тріо – України, Грузії і Молдови за участі Президента Європейської Ради Шарля Мішеля.

Читайте також: ЄС на саміті в грудні має показати бачення відносин з Україною, Грузією і Молдовою – Зеленський

У декларації, що була прийнята за підсумками зустрічі, сторони зазначили, що вступ до Європейського Союзу є метою, яка об’єднує всі три держави. Європейська інтеграція не має альтернативи для Асоційованого тріо, і жодна третя сторона не зможе вплинути на цей вибір.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-