У ЦВК розповіли, хто може стати депутатом замість Монастирського

У ЦВК розповіли, хто може стати депутатом замість Монастирського

Укрінформ
Центральна виборча комісія після отримання рішення Верховної Ради щодо дострокового припинення депутатських повноважень Дениса Монастирського у зв'язку з його призначенням міністром внутрішніх справ не пізніше, як на шостий день визнає обраним народним депутатом чергового у списку партії "Слуга народу" кандидата.

Наразі таким кандидатом є Антон Швачко, йдеться у роз'яснення пресслужби ЦВК, наданому Укрінформу.

"У разі призначення народного депутата на посаду в КМУ, Верховна Рада приймає рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата, обраного у загальнодержавному окрузі за виборчим списком партії. ЦВК не пізніше як на 6 день з дня отримання такого рішення, визнає обраним наступного за черговістю кандидата у виборчому списку відповідної політичної партії", - зазначили в комісії.

За даними ЦВК, наступним за черговістю у виборчому списку партії "Слуга народу" є кандидат під #139 Антон Швачко, який станом на час позачергових парламентських виборів 2019 року проживав у Сумах і був тимчасово безробітним.

Після визнання обраним відповідно до ст. 101 закону “Про вибори народних депутатів України”, відбувається реєстрація обраного депутата.

Читайте також: Монастирський зробить висновки про якість роботи МВС після рішення суду у справі Шеремета

"Для цього йому (кандидату - ред.) необхідно подати до ЦВК документи, визначені вказаною статтею закону (наприклад, документи про звільнення з роботи, не сумісної з депутатським мандатом або копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандату, поданої до відповідної ради). Це необхідно зробити не пізніше як на 20 день після рішення ЦВК про визнання цієї особи обраною народним депутатом", - пояснили в ЦВК.

Надалі, за результатами подання й опрацювання документів, Комісія ухвалить рішення щодо реєстрації кандидата народним депутатом та видачі йому тимчасове посвідчення.

Після реєстрації народний депутат має скласти присягу в парламенті та розпочати виконувати свої обов'язки народного обранця.

Як повідомлялося, Верховна Рада у п'ятницю призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За це рішення проголосував 271 парламентарій.

До призначення Монастирський був народним депутатом від фракції "Слуга народу" й очолював Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-