Шмигаль закликав Раду підтримати кандидатуру Монастирського на посаду глави МВС

Шмигаль закликав Раду підтримати кандидатуру Монастирського на посаду глави МВС

Укрінформ
Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль закликав парламентаріїв підтримати кандидатуру Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

Про це очільник уряду сказав під час представлення нової кандидатури у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до пункту 12 частини 1 статті 85 та частини 4 статті 114 Конституції, за пропозиції депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" та згідно із частиною 10 статті 83 Конституції, від коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України 9-го скликання вношу подання про призначення Дениса Анатолійовича Монастирського міністром внутрішніх справ . Прошу підтримати», - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков 13 липня подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Читайте також: Комітет Ради підтримав призначення Монастирського главою МВС

Народні депутати від "Слуги народу" увечері того ж дня обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції за участю Президента Володимира Зеленського, Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду керівника МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що погодився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ.

Парламент звільнив міністра внутрішніх справ Авакова у четвер, 15 липня. Того ж дня до Верховної Ради надійшло подання від Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення на посаду міністра внутрішніх справ Монастирського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-