Яценюк прокоментував відставку Авакова

Яценюк прокоментував відставку Авакова

Укрінформ
Лідер «Народного фронту», експрем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що не радий відставці міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, адже вважає його потужним державником.

Про це Яценюк сказав в Атлантичній раді у Вашингтоні 14 липня, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу політсили.

«Я був прем’єр-міністром, який двічі призначав його (Авакова – ред.) міністром внутрішніх справ. Він дуже потужний державник. Він зробив чимало для реформування Національної поліції, і ми робили це власне за підтримки уряду Сполучених Штатів. Подивіться, які рейтинги популярності Національної поліції в Україні – дуже високі. Подивіться на Службу надзвичайних ситуацій, яка також підпорядкована панові Авакову. Вона також зробила величезний прогрес», – зазначив Яценюк.

Читайте також: Після Авакова, або «Потрібна людина з хребтом, яка витримає тиск старої системи...»

Від вважає, що Аваков вчинив добросовісно і гідно. «Це рішення, як я розумію, було Президента Зеленського. Пан Аваков вчинив добросовісно і дуже гідно. Він подав у відставку і сказав: до побачення», – додав Яценюк.

При цьому він також висловився за необхідність тримати баланс влади в країні, який є основою демократії.

Як повідомляв Укрінформ, Аваков 13 липня подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Парламент звільнив Авакова у четвер, 15 липня.

Аваков 22 лютого 2014 року став в.о міністра внутрішніх справ, після того, як з цієї посади був звільнений Віталій Захарченко.

З 27 лютого 2014 року Аваков перебував на посаді міністра внутрішніх справ в урядах Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука і Дениса Шмигаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-