Суд арештував майно депутата Козака

Суд арештував майно депутата Козака

Укрінформ
Печерський районний суд Києва арештував майно народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака у справі про державну зраду.

Про це повідомили Укрінформу в Офісі Генпрокурора.

"Печерський райсуд арештував рухоме і нерухоме майно народного депутата Тараса Козака", - сказали агентству у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру депутатам від "Опозиційної платформи — За життя" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Читайте також: Порошенко – після допиту в СБУ: Україна була змушена у 2014-15 роках купувати вугілля в РФ

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України. Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав запобіжний захід Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю — електронний браслет до 9 липня. Згодом Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід Медведчуку у вигляді домашнього арешту до 7 вересня.

Читайте також: Венедіктова каже, що депутат Козак не перебуває на лікуванні у Білорусі

Офіс Генерального прокурора продовжив до шести місяців — до 11 листопада термін досудового слідства у справі депутатів від ОПЗЖ Медведчука і Козака.

Раніше Укрінформ із посиланням на декларацію Козака повідомляв, що депутат, якого розшукують за держзраду, орендує житло у Білорусі за 1,3 млн грн. Цю суму він заплатив 31 травня.

Так, у повідомленні від 25 червня про істотні зміни в майновому стані він вказав 1,319 млн грн видатків на оренду нерухомого майна у Білорусі та продаж валюти на суму 1,341 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-