Арахамія пояснив, чому «слуги» викликали на засідання фракції міністрів

Арахамія пояснив, чому «слуги» викликали на засідання фракції міністрів

Укрінформ
На засідання фракції «Слуга народу», яке відбудеться сьогодні, 12 липня, викликали представників Кабінету Міністрів України для обговорення законопроєкту № 5600 про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт партії, про це повідомив очільник фракції Давид Арахамія.

"Ми викликали на фракцію першого віцепрем’єр-міністра України, міністра економіки України Олексія Любченка та міністра фінансів Сергія Марченка. Всі розуміють, що ця законодавча ініціатива є дискусійною у суспільстві, а отже і серед депутатів як представників суспільства", — сказав Арахамія.

За його словами, представники Кабміну повинні роз’яснити членам фракції усі новації, передбачені цим законопроєктом. Це необхідно для формування спільної позиції фракції перед голосуванням у залі.

Читайте також: Марченко: Зміни до Податкового кодексу не стосуватимуться людей, які продають власне житло

Також Арахамія нагадав, що законопроєкт № 5600 про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень ініціював Кабінет Міністрів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада 264 голосами підтримала у першому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Метою законопроєкту є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок у частині запобігання «скруткам» і тіньовому обігу сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян та підприємців, котрі користуються державними програмами підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%» тощо.

Читайте також: За програмою «5-7-9» вже видали 51,3 мільярда гривень кредитів

Представляючи законопроєкт у Раді, міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що зміни до Податкового кодексу не відобразяться на пересічних громадянах та малому бізнесі, який справно платить податки.

2 липня голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України" (№5600) потребує серйозного доопрацювання до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-