Медведчук прийшов до суду для обрання запобіжного заходу

Медведчук прийшов до суду для обрання запобіжного заходу

Укрінформ
Народний депутат із фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому мають оголосити запобіжний захід.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько сотні молодиків спортивної статури організували спеціальний коридор, щоб депутат міг без перешкод під’їхати до суду, а потім зайти у приміщення.

Перед засіданням Медведчук заявив журналістам, що готовий до будь-якого рішення суду

Медведчука прийшли підтримати колеги по фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олександр Колтунович, Ілля Кива, Василь Німченко, Юрій Павленко.

За правопорядком під приміщенням суду стежать кілька десятків правоохоронців. Загалом ситуація спокійна.

Читайте також: Справа про держзраду Медведчука: суд продовжив досудове слідство

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 8 липня почав засідання у справі народного депутата від фракції “Опозиційна платформа — За життя” у Верховній Раді Віктора Медведчука. Засідання тривало близько 13 годин. Після цього слідчий суддя Сергій Вовк пішов до нарадчої кімнати і заявив, що оголосить рішення 9 липня орієнтовно о 8.00 або 8.30.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав запобіжний захід Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет до 9 липня.

Офіс генерального прокурора продовжив до шести місяців — до 11 листопада термін досудового слідства у справі депутатів від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-