Сійярто відвідає схід України у липні

Сійярто відвідає схід України у липні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідає схід України на запрошення глави МЗС України Дмитра Кулеби в липні.

Про це заявив він під час виступу на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі (Литва), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У якості глави комітету міністрів Ради Європи на запрошення міністра Кулеби цього місяця я відвідаю Східний регіон України з тим, щоб отримати власний досвід і мати можливість діяти справедливо від імені Ради Європи”, - поінформував Сійярто.

Міністр нагадав, що Угорщина підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Високопосадовець підкреслив, що Угорщина завжди буде підтримувати покращення взаємодії України з Європейським Союзом.

Читайте також: Кулеба і Сіярто домовились продовжити діалог про освіту і нацменшини

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня у Литовській Республіці почалася Міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

Читайте також: Кулеба чекає від Сіярто конкретних ідей щодо розвитку двосторонніх відносин

Конференція була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-