Зеленський відповів на петицію про звільнення Татарова

Зеленський відповів на петицію про звільнення Татарова

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо вимоги звільнити керівника його Офісу Олега Татарова, яка раніше набрала необхідну для розгляду кількість підписів.

Відповідь опублікована 6 липня на сайті електронних петицій ОП, повідомляє Укрінформ.

“Статтею 19 Конституції України встановлено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України”, - зазначив Зеленський.

Він додав, що згідно з Положенням про Офіс Президента України, ОП є постійним допоміжним органом, утвореним Президентом, й у своїй діяльності керується Конституцією, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, міжнародними договорами, укладеними в установленому порядку.

Читайте також: Щодо втручання генпрокурора у справу Татарова розслідується два провадження - САП

Петиція була опублікована 26 березня, її автор - Віталій Шабунін.

Як повідомлялося, 1 грудня 2020 року редактор інтернет-видання "Цензор.net" Юрій Бутусов заявив, що колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні свідчення щодо Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії. За словами журналіста, Микитась повідомив слідству, що Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

Читайте також: Суд відмовився продовжити слідство у справі Микитася і Татарова

Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

У НАБУ повідомили, що Офіс Генерального прокурора 23 грудня змінив підслідність справи заступника глави ОП Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-