Резніков - про участь бойовиків у «Норманді+США»: Цих «зайчиків» там точно не буде

Резніков - про участь бойовиків у «Норманді+США»: Цих «зайчиків» там точно не буде

Укрінформ
Представники «ДНР/ЛНР» у жодному разі не можуть бути присутніми на зустрічах у нормандському форматі у випадку приєднання до них США.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» повідомив віцепрем'єр-міністр, член української делегації в ТКГ і на переговорах у нормандському форматі Олексій Резніков, відповідаючи на запитання щодо можливої участі так званих представників «ДНР/ЛНР» у зустрічі «Норманді плюс США».

«Ні, це абсолютно виключено. Ці «зайчики» там точно бути присутніми у жодному вигляді не можуть. Це я можу чітко засвідчити, оскільки маю честь бути присутнім на зустрічах політичних радників нормандського формату в нинішньому квадроскладі. І це саме квадросклад, там чотири учасники й чітко зрозуміло: посередники-модератори — представники Німеччини та Франції Ян Хеккер і Емманюель Бон, а Дмитро Козак і Андрій Єрмак — представники сторін конфлікту Росії та України відповідно. Ні, згаданих вами персон туди ніхто не кликатиме», - сказав Резніков.

Він зазначив, що у разі ініціативи росіян все ж таки залучити бойовиків та представити їх як членів російської делегації, це лише посилить позиції України в переговорному процесі.

Читайте також: Україна виконала всі домовленості Паризького саміту «Норманді» - Кулеба

«Якщо російська сторона їх покличе й заявить членами російської делегації, ми їм тільки поаплодуємо за цей подарунок: вони зроблять для всього світового співтовариства остаточне підтвердження, хто є хто. Росіяни можуть хоч десять разів запросити цих персонажів як самостійних гравців, але їм навіть ніхто візи не дасть і в'їзду до країни не дозволить. Тому що вони не суб’єктні. Я можу за багато чого покритикувати наших партнерів, але запевняю вас: питання, хто є сторонами конфлікту та яка в кого суб'єктність, навіть не дискутується. І на будь-які спроби Дмитра Миколайовича (Козака — ред.) розповідати про необхідність «прямих діалогів» реакція завжди дуже жорстка», - зазначив віцепрем'єр.

Читайте також: Кулеба назвав ключову тему майбутньої зустрічі Зеленського і Байдена

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня керівник Офісу Президента України на зустрічі з послами «Великої сімки», Швеції та Європейського Союзу Андрій Єрмак охарактеризував поточну ситуацію, що складається на консультаціях Тристоронньої контактної групи та переговорах політичних радників лідерів держав – учасниць нормандського формату, як «затяжну стагнацію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-