Зеленський зустрівся з Грібаускайте - про що говорили

Зеленський зустрівся з Грібаускайте - про що говорили

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів у Києві робочу зустріч з Президентом Литовської Республіки у 2009-2019 роках Далею Грібаускайте та обговорив рух України на шляху до членства у Європейському Союзі та НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Глава держави відзначив вагомий особистий внесок Грібаускайте у розбудову та зміцнення відносин стратегічного партнерства між Україною та Литвою.

«Знаю, що ви любите Україну, багато зробили для її суверенітету та підтримки. Дуже вдячні вам і завжди раді вас вітати», – наголосив Зеленський.

Грібаускайте зауважила, що український народ – це герої, які борються за свою країну та її майбутнє.

Сторони також обговорили рух України на шляху до членства у Європейському Союзі та НАТО. Зеленський відзначив роль Грібаускайте, за президентства якої Литва стала одним з найвідданіших прихильників просування Української держави до набуття повноправного членства в цих організаціях.

Читайте також: Зеленський: Україну й Грузію єднають цілі щодо вступу в ЄС і НАТО

Президент України поінформував співрозмовницю про складну безпекову ситуацію на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму. Він також ознайомив експрезидента Литви з основними завданнями ініціативи «Кримська платформа» та розповів про започаткований Україною саміт перших леді і джентльменів, що відбудеться в межах святкових заходів до 30-річчя незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-