Разумков не бачить альтернативи Мінському формату

Разумков не бачить альтернативи Мінському формату

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Україна не має альтернативи Мінському процесу - можна або продовжувати роботу в рамках ТКГ, або все закрити та піти на фронт.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми багато з вами критикуємо ТКГ. Ми багато критикуємо взагалі «Мінський формат», «Нормандський формат». Ми – я маю на увазі суспільство. Але об’єктивно альтернативу цьому ні ви, ні я сьогодні запропонувати не можемо. Якщо критикуєш, ти повинен давати альтернативну пропозицію. Сьогодні такої немає. Тому я вважаю, що ми повинні рухатися в межах тих можливостей, які в нас є сьогодні. В нас є два варіанти. Або продовжувати працювати в рамках «Мінська» і ТКГ. Або просто сказати: все, ми закрили та пішли на фронт. Пам’ятаєте, який був вислів», - заявив Разумков.

Читайте також: Росія хоче вилучити українські паспорти в ОРДЛО до 2025 року – Гармаш

Він уточнив, що в даному випадку «пішли на фронт» – це може бути не просто фігуральний вислів, а «фактично розв’язання гарячої фази протистояння».

«Україна завжди поважала Конституцію і суверенітет інших держав. Дуже хотілося б, щоб і всі інші також робили. А не так, як це сталося у Криму, як це відбувається на Донбасі, де ми бачимо окупацію українських територій. Це по-різному називається: анексією, поверненням. Але для України це окупація нашої землі та, на жаль, тримання наших людей як заручників», - підкреслив Голова Верховної Ради.

Він наголосив, що Україні треба рухатися відповідно до Мінських домовленостей.

Читайте також: Україна в ТКГ закликала звільнити з полону окупантів чотирьох тяжкохворих українців

«Якщо ми говоримо про «Мінськ», то так, треба буде рухатися за «Мінськом». Я в цьому плані згоден. Але «Мінськ» – це черговість дії. Давайте спочатку хай Російська Федерація змусить своїх представників так званих «ЛНР», «ДНР» виконати перший і другий пункти – повне припинення вогню, розведення, обмін всіх заручників та полонених «всіх на всіх». А потім будемо говорити про інші пункти Мінських домовленостей. Ви спочатку вибори проведіть, а ми потім все будемо робити, воно ж так не працює», - сказав Разумков.

На його переконання, сьогодні всі розуміють, що повернення українських територій повинно відбуватися політико-дипломатичним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-