Данілов: Хіба в Мінських угодах написано, що Путін видав 650 тисяч паспортів?

Данілов: Хіба в Мінських угодах написано, що Путін видав 650 тисяч паспортів?

Укрінформ
Україна не може відмовитися від Мінських угод, але слід розуміти, з якими пунктами можна працювати, а які є неприйнятними для нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

«Ми їх не денонсуємо, з Мінськими угодами треба працювати, інших немає. Але треба розуміти, що виконати в тому вигляді, в якому вони є, ми не можемо. З наявністю російських танків, БТРів, російських генералів, російських офіцерів на нашій українській території проводити вибори – це нонсенс, це неможливо зробити, і про це треба публічно і відверто говорити. Ми за те, щоб припинилась ця війна, щоб не вбивали наших хлопців і дівчат, за те, щоб сідати і домовлятись», - наголосив Данілов.

За його словами, виконувати Мінські домовленості в тому вигляді, як вони були підписані, Україна зараз не може. Це пов’язано з низкою обставин та подій, які відбулися за роки війни.

Читайте також: Україна виконала всі домовленості Паризького саміту «Норманді» - Кулеба

«Хіба в Мінських угодах написано, що Путін видав 650 тисяч паспортів? Ні, не написано. Так хто там зараз вибори буде проводити? Громадяни, які мають російський паспорт, зараз будуть по українському закону голосувати? Ну, нісенітниця ж», - зазначив очільник РНБО.

Він також повідомив, що Україна активізувала дипломатичну роботу з міжнародними партнерами, аби обґрунтувати свою позицію щодо Мінських угод, але наразі не можна розголошувати деталі цієї роботи.

«Не всі речі, які робить влада, можна озвучувати. Із січня місяця йде максимальна активізація по всіх каналах, на яких ми можемо доносити свою позицію. Причому це позиція відверта, це позиція державницька», - зауважив Данілов.

Водночас він підкреслив, що Україна не повинна постійно бути в ролі прохача, а має самостійно повинна докладати зусиль, аби наводити лад в економіці та в боротьбі з корупцією.

Читайте також: Путін свідомо зруйнував «Мінськ», угоди більше ніколи не працюватимуть – Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня відбулася зустріч президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна. Вона пройшла в Женеві за ініціативи глави Білого дому.

Байден підтвердив, що на зустрічі було обговорене українське питання, і Сполучені Штати заявили про непохитну підтримку України на тлі агресії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-