Зеленський наразі не бачить сенсу в розпуску Ради

Зеленський наразі не бачить сенсу в розпуску Ради

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що наразі немає сенсу розпускати Верховну Раду.

Про це він заявив в інтерв'ю низці телеканалів у рамках форуму «Україна 30. Економіка без олігархів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, розпускати Раду немає сьогодні сенсу з точки зору стабільності, перш за все. Якщо депутати голосують і працюють - прекрасно. А якщо не будуть працювати, то немає сенсу в роботі Верховної Ради України», - відповів Зеленський на запитання про можливість розпуску парламенту, якщо не буде ухвалено закон про деолігархізацію.

Водночас Президент зауважив, що зараз він «упевнений» у партії «Слуга народу», яка, за його словами, повинна підтримати законопроєкт про деолігархазацію. Також він підкреслив, що є ще декілька «демократичних партій» у парламенті, які, на думку глави держави, повинні підтримати цю ініціативу.

Крім того, він нагадав, що раніше говорив про можливість проведення всеукраїнського референдуму, «якщо парламентарії захочуть перетворитися із законників на бізнесменів дуже швидких», проте додав, що дуже сумнівається, що до цього дійде.

Читайте також: Зеленський ветував закон про тюрму за брехню в деклараціях

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Документом передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

4 червня Зеленський заявив, що у разі спроб домовленостей олігархів із народними депутатами з метою «провалити» законопроєкт про деолігархізацію винесе питання про статус олігархів на всеукраїнський референдум.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-