Вірастюк завтра може скласти присягу народного депутата

Вірастюк завтра може скласти присягу народного депутата

Укрінформ
Василь Вірастюк, обраний на проміжних виборах до Верховної Ради 28 березня від партії "Слуга народу", може скласти присягу на засіданні парламенту у вівторок, 14 червня.

Про це сказав голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що завтра він буде присягу приймати", - зазначив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія зареєструвала Василя Вірастюка народним депутатом, обраним на проміжних виборах до Верховної Ради 28 березня від партії "Слуга народу".

28 березня на Івано-Франківщині відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній. Тут балотувалися 14 кандидатів.

4 квітня на сайті ЦВК з'явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у 87-му окрузі здобув кандидат від партії "Слуга народу" Вірастюк.

Поліція порушила 17 кримінальних проваджень стосовно ймовірних порушень під час проміжних виборів в окрузі №87.

Читайте також: Рада призначила позачергові вибори у чотирьох населених пунктах

5 квітня ЦВК прийняла до подальшого розгляду й опрацювання протокол ОВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 87, проте 12 квітня зобов’язала уточнити його з урахуванням рішень судів.

Велика палата Верховного Суду постановою від 1 травня скасувала протокол ЦВК від 22 квітня, яким переможцем на виборах до Верховної Ради в окрузі № 87 визнано Вірастюка.

На засіданні 19 травня на виконання постанови Великої палати Верховного Суду ЦВК встановила результати виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87. Проте 21 травня кандидат Олександр Шевченко оскаржив дії ЦВК, протокол та окремі пункти постанови комісії. Верховний Суд розглянув цей позов та 23 травня частково задовольнив його – скасував пункти 1-2 постанови та протокол ЦВК від 19 травня.

ЦВК 25 травня повідомила, що оскаржила рішення Верховного Суду.

5 червня Велика палата Верховного Суду залишила в силі протокол ЦВК про результати виборів до Верховної Ради у 87-му окрузі, згідно з яким перемогу здобув Вірастюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-