Зеленський вітає чітку підтримку України з боку лідерів G7

Зеленський вітає чітку підтримку України з боку лідерів G7

Укрінформ
Володимир Зеленський вітає підтримку незалежності та суверенітету України, а також важливих реформ у нашій державі, яку висловлено у фінальному комюніке саміту лідерів «Великої сімки».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що учасники саміту в спільній заяві за його результатами наголосили на підтримці незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Президент Володимир Зеленський привітав чітку підтримку України з боку держав «Великої сімки».

«Вдячний лідерам Великої Британії, Німеччини, Канади, Італії, США, Франції, Японії та ЄС за незмінну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах та заклик до агресора відвести війська від наших східних кордонів та з Криму. Крим – це Україна», – наголосив глава держави.

Читайте також: Україна посідає високе місце у порядку денному саміту G7 – фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн G7 закликали Росію «знизити напруженість, діяти відповідно до своїх міжнародних зобов'язань і вивести російські війська та техніку, розміщені на східному кордоні України та на Кримському півострові».

Лідери семи країн підтвердили свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Зеленський: Синьо-жовті стяги мають з'явитися в кожному куточку країни - робимо все можливе

«Велика сімка» також закликала Росію і підтримувані нею збройні формування на тимчасово окупованих територіях України «до конструктивного діалогу (в рамках Мінських угод - ред.) і прийняття зобов'язань про припинення вогню».

Саміт лідерів країн «Великої сімки» відбувся у Великій Британії 11-13 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-