Україну відвідають троє сенаторів США

Україну відвідають троє сенаторів США

Укрінформ
Сенатори США Джін Шахін, Роб Портман і Кріс Мерфі відвідають Україну, Литву та Грузію наступного тижня, щоб підтвердити прихильність США своїм партнерам.

Про це повідомляє посольство США в Україні, передає Укрінформ.

“В Україні сенатори заохочуватимуть продовження реформ для зміцнення її демократії та висловлять солідарність з Україною, яка продовжує стикатися з дедалі агресивнішою Росією”, - зазначається у повідомленні.

Під час свого візиту сенатори зустрінуться з представниками громадянського суспільства та українського уряду і будуть спілкуватися з пресою.

Сенатори також відвідають Литву для зустрічі з очільницею білоруської опозиції Світланою Тихановською та міністром закордонних справ Литви Габріеліусом Ландсбергісом.

Читайте також: Штати сподіваються на міцне партнерство з Україною в морі

Шахін і Портман відвідають Грузію, щоб переказати двопартійне повідомлення про те, що Сполучені Штати підтримують народ Грузії у його зусиллях зі зміцнення демократії.

Сенатори впевнені, що цей візит стане чітким повідомленням про прагнення США відбудувати трансатлантичні відносини. Зокрема, Шахін наголосила, що Україна і Грузія є важливими партнерами США проти дедалі агресивнішої Росії, і дуже важливо заохотити політичних лідерів продовжувати необхідні реформи для зміцнення демократії.

Читайте також: Українські та американські фахівці обговорили стійкість критичної інфраструктури до кібератак

“Ми підтримуємо Україну і Грузію в їх бажанні досягти своїх євроатлантичних цілей, і США прагнуть зіграти свою роль, щоб допомогти втілити членство в НАТО та ЄС”, - сказала вона.

Зазначається, що Джін Шахін (представниця партії демократів, штат Нью-Гемпшир), яка очолить двопартійну делегацію Конгресу, входить до складу комітету із закордонних відносин Сенату і є головою підкомітету з європейської та регіональної безпекової співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен 6 травня перебував у Києві з візитом, під час якого він провів низку зустрічей з топпосадовцями та громадськими діячами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-