САП оскаржить виправдувальний вирок ексдепутату у справі про компенсацію за житло

САП оскаржить виправдувальний вирок ексдепутату у справі про компенсацію за житло

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок колишньому народному депутату України у справі про компенсацію у 543 тис. грн за винайм номеру у готелі «Київ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України у Телеграмі.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок Вищого антикорупційного суду від 21 травня 2021 року у справі про обвинувачення народного депутата України VIII скликання у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв’язку з начебто відсутністю власного столичного житла", - ідеться у повідомленні.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, САП оскаржить його у суді апеляційної інстанції.

Читайте також: Компенсацію за житло отримали 120 депутатів "девятої" Ради - ЧЕСНО

"Прокурори САП та детективи НАБУ в ході досудового розслідування зібрали достатньо доказів, які свідчать про вчинення народним депутатом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Так, незважаючи на наявність у власності квартири у столиці, депутат отримав з державного бюджету в якості компенсації 543,9 тис. гривень", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Вищий антикорупційний суд виправдав екснародного депутата в отриманні компенсації у розмірі 543 тис. 900 грн на житло. За даними джерел агентства, суд виправдав колишнього депутата від "Народного фронту" Андрія Левуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-