Ефективний парламентський контроль може допомогти уряду виправити проблемні ситуації - Немчінов

Ефективний парламентський контроль може допомогти уряду виправити проблемні ситуації - Немчінов

Укрінформ
Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявляє, що парламентський контроль може допомогти уряду вчасно звернути увагу на проблемні ситуації та виправити їх.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

Немчінов взяв участь у міжнародній конференції «Парламентський контроль у ХХІ сторіччі», на якій були представлені досягнення та проблеми у здійсненні парламентського контролю в Україні, країнах Європейського Союзу, США та Великій Британії.

“Ефективний парламентський контроль важливий не лише для народних депутатів, але й для виконавчої влади. Якщо такий контроль здійснюється конструктивно та фахово, він може допомогти уряду вчасно звернути увагу на проблемні ситуації та виправити їх”, - зауважив Немчінов.

Читайте також: Немчінов розповів, чому Кабмін звільнив Коболєва

Крім того, наголосив міністр Кабінету міністрів, "контроль за реалізацією законодавства допомагає уряду імплементувати закони саме так, як це задумував парламент як представницький орган українського народу. Отже, дієвий і транспарентний контроль може зробити урядування більш демократичним і успішним".

За його словами, парламентський контроль має бути спрямованим на покращення життя громадян та забезпечення добробуту в України, а не на досягнення особистих цілей. Така співпраця є важливою у часи великих криз, зокрема, коли триває пандемія коронавірусу.

Читайте також: Уряд не планує переносити чинні міністерства з Києва – Немчінов

“В умовах COVID контрольна функція стала надважливою для парламентів усіх країн. Основними стали два напрямки – контроль за використанням відповідних фінансів та контроль за пропорційністю обмеження прав людини”, - підкреслив Немчінов.

Він наголосив, що Кабмін "був змушений піти на обмеження прав людини (як і влада інших країн), а також ухвалювати ряд швидких рішень. Тому парламентський контроль є важливим, але він має враховувати, що життя та здоров’я людини завжди були та завжди будуть пріоритетними цінностями для уряду. Так, певні рішення потрібно оцінювати саме у контексті їхньої ефективності для збереження життя українців".

Читайте також: Олег Немчінов, міністр Кабінету міністрів

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня Немчінов заявив, що Україна технічно готова до запровадження "паспортів вакцинації" проти COVID-19 чи "імунних паспортів" та чекає на рішення Європейського Союзу з цього приводу для синхронізації процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-