Подоляк прокоментував пропозицію Козака: Це може просто розмити ідею переговорів як таких

Подоляк прокоментував пропозицію Козака: Це може просто розмити ідею переговорів як таких

Укрінформ
Україна пропонує залишатись у конструктивному руслі та зберегти сенс наявних форматів у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Сході України.

Про це сказав радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Давайте розділяти два різні процеси. Є ідея, ініціатива, пропозиція Президента Володимира Зеленського, яка, до речі, вже підтримана паном Путіним, про прямий міжпрезидентський діалог. Аби, по-перше, зняти суттєву напругу, а по-друге, вийти зі свого роду стагнації по темі Донбасу. В свою чергу Дмитро Козак (заступник керівника адміністрації президента РФ - ред.) запропонував абсолютно інше, безвідносно до президентських ініціатив - провести на Донбасі переговори із залученням представників Німеччини, Франції, України, Росії та тих, кого російська сторона вважає представниками ОРДЛО. Насправді, ця пропозиція, якщо спробували її реалізувати, може просто розмити ідею переговорів як таких. Це б позбавило сенсу існуючі формати, їхні напрацювання", - заявив Подоляк.

Читайте також: Перспектива проведення «Норманді» є, однак передумови ще не виконані - посол Франції

На його переконання, залучення до переговорів осіб, які "нічого самостійно не вирішують", зробило би їх неконструктивними вже на старті.

"Тому Україна пропонує залишатись у конструктивному руслі та зберегти сенс існуючих форматів", - наголосив радник керівника ОП.

При цьому, на його думку, пропозицію Козака "можна розглянути і опрацювати на рівні Тристоронньої контактної групи".

"Але фундаментальна пропозиція Президента України організувати переговори з президентом Росії – на українському Донбасі чи в іншому місці – може створити такий рівень діалогу, який, по-перше, буде взаємодіяти з усіма іншими лініями переговорів, а по-друге – активізує сам процес, зробить його справді змістовним. Саме ця пропозиця є максимально конструктивною", - наголосив Подоляк.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія блокує прогрес на переговорах і вимагає визнання своїх маріонеток

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до російського лідера Володимира Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

У четвер, 22 квітня, Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на сході України обговорюватиме лише після переговорів української влади з «керівниками "ДНР" і "ЛНР"».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-