Зеленський увів у дію рішення РНБО про проведення огляду ОПК

Зеленський увів у дію рішення РНБО про проведення огляду ОПК

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу".

Як передає Укрінформ, відповідний указ від 21 квітня 2021 року №168/2021 опублікований на сайті Президента.

Відповідно до статті 107 Конституції України глава держави постановив увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року "Про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу".

Читайте також: Зеленський підписав закони про реструктуризацію валютних кредитів

Цим рішенням було затверджено звіт про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів України має внести у двотижневий строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України, підготовлену з урахуванням результатів проведення огляду ОПК.

Читайте також: Зеленський обговорив із Генсекретарем ООН розробку глобального плану вакцинації

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря РНБО.

Передбачається, що цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони під час засідання 15 квітня ухвалила низку актуальних рішень у сфері економічної та військової безпеки, розглянула питання реалізації санкційної політики та заслухала звіт про результати огляду оборонно-промислового комплексу.

Зазначається, що РНБО також заслухала звіт віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу. Зокрема, здійснено оцінку рівня інституційної сформованості системи управління ОПК, стану його ресурсного забезпечення, а також визначені спроможність та готовність ОПК до задоволення потреб сектору безпеки і оборони в озброєнні, боєприпасах, військовій та спеціальній техніці з урахуванням актуальних воєнно-політичних загроз і викликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-