Жодна країна не виконала всі стандарти НАТО – депутатка

Жодна країна не виконала всі стандарти НАТО – депутатка

Укрінформ
НАТО розробив близько двох тисяч стандартів, водночас від країн-учасниць Альянсу не потрібно обов'язкове виконання всіх їх.

Як передає Укрінформ, про це у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом" заявила голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.

"Стандартів близько двох тисяч. Жодна країна не виконала всі стандарти, тому потрібно розуміти, що і ми цього не зробимо. Ми не унікальні у своїй природі. І НАТО не вимагає виконання всіх стандартів, але дає мотивацію змінюватися і трансформуватися", - сказала Верещук.

Вона зазначила, що стандарти НАТО поділяються на обов'язкові до виконання й рекомендовані.

"Є стандарти, що обов'язкові до виконання. Це автоматизація у військах. Тобто коли ми, наприклад, хочемо зробити якісь тренінгові програми, війська НАТО повинні нас розуміти й за формою, і за змістом", - навела приклад депутат.

Крім цього, у військовій сфері Україна має свої стандарти, які не передбачені вимогами НАТО.

«Наприклад, у військах НАТО немає такого поняття, як "психолог". А у нас є. Я вважаю, що у нас вони повинні бути. У нас є національно-патріотичне виховання, військово-патріотичне виховання. І ця ідеологічна складова потрібна нам у військах, я вважаю. Для підняття духу. А в НАТО цього немає, і вони не вважають, що це погано. Вони кажуть: "Якщо вам це потрібно, будь ласка, вводьте"», - пояснила Верещук.

Вона наголосила, що Україна повинна прагнути до членства в НАТО, тому що Росія своєю агресією та окупацією українських територій "нам не залишила вибору".

Читайте також: Посол Мельник закликає бойкотувати Росію та підтримати Україну на шляху до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 16 квітня заявив, що розраховує почути на саміті НАТО цього року підтримку надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-