Українська делегація у ПАРЄ назвала найважливіший напрямок своєї роботи

Українська делегація у ПАРЄ назвала найважливіший напрямок своєї роботи

Укрінформ
В українській делегації в ПАРЄ вважають одним із найважливіших напрямків роботи на весняній сесії консолідацію союзників довкола заяви членів Парламентської асамблеї Ради Європи “Балтік+” щодо провокацій Російської Федерації та ескалації військових дій.

Як передає Укрінформ, про це написала член делегації, заступник голови фракції “Слуга народу”, народний депутат Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

“Консолідація наших союзників довкола заяви членів Парламентської асамблеї Ради Європи щодо провокацій Російської Федерації та ескалації військових дій, внесеної литовським колегою і великим другом України Емануелісом Зінгерисом, без перебільшення, є однією з найважливіших ділянок роботи на весняній сесії”, - йдеться в дописі Кравчук.

Окрім цього, вона зазначила, що, до підписання заяви, окрім українців, вже долучилися члени делегацій Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Швеції, Грузії, Румунії, Азербайджану. “Сьогодні продовжуємо збирати підписи під Written declaration (короткою версією документа), яка у подальшому потрапить до Бюро ПАРЄ, Комітету міністрів та генеральної секретарки Ради Європи”, - додала депутат.

Кравчук підкреслила, що заява важлива, тому що вона демонструє єдність позиції Асамблеї у широкому форматі (“не тільки Балтік+”) щодо необхідності забезпечення поваги до міжнародного права, цінностей та стандартів Ради Європи у контексті підтримки України як суверенної та територіально цілісної держави, увагу та занепокоєння зростанням чисельності російського контингенту біля кордонів України, збільшенням кількості загиблих та поранених, розуміння, що “толерувати поведінку РФ не можна”.

Читайте також: У ПАРЄ ініціювали політичну заяву щодо військових провокацій РФ проти України

Крім того, за словами Кравчук, документ закликає агресора припинити провокації, зупинити блокаду Керченської протоки, припинити ескалацію конфлікту на сході України та виконувати взяті на себе зобов’язання в межах принципів ОБСЄ.

“Також у цьому документі є важливий особисто для мене абзац, де йдеться про те, що дії Росії сприйнято серйозно, а отже, за них мають настати серйозні наслідки, включно з санкціями. Міжнародне співтовариство чітко усвідомлює, що без відкликання війська, припинення дезінформаційної кампанії та кібератак проти України росіяни ніколи не зможуть стати частиною цивілізованого світу”, - зауважила народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня у Парламентській асамблеї Ради Європи група “Балтік+” ініціювала підписання політичної заяви щодо засудження військової ескалації і провокацій з боку Росії біля кордонів України.

19-22 квітня у Страсбурзі проходить весняна сесія ПАРЄ. Делегати працюють у гібридному режимі, тобто, можуть бути присутніми фізично або голосувати дистанційно.

Читайте також: Депутатка: На сесії ПАРЄ маємо привернути увагу до скупчення військ РФ біля кордонів України

Українська делегація працює у Страсбурзі у повному складі.

Російські депутати на весняній сесії відсутні.

«Балтік+» – неформальна група у складі декількох національних делегацій, створена в ПАРЄ у відповідь на безумовне повернення до складу Асамблеї російської делегації. До «Балтік+» приєдналися Україна, Латвія, Литва, Естонія, Грузія, а також окремі депутати з інших делегацій. Група відкрита до розширення.

Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-